Advokatska kancelarija dr Ana Budak Beograd

Istorijski razvoj fenomena akvizicija poljoprivrednog zemljišta

Istorijski razvoj fenomena akvizicija poljoprivrednog zemljišta

Akvizicije poljoprivrednog zemljišta su više od deceniju tema naučnih i stručnih radova u meri koja je bez presedana. Istovremeno, svedočimo i proliferacijom instrumenata, po pravilu, „mekog“ prava, sa ciljem da se ovaj fenomen reguliše i učini korisnim za lokalno stanovništvo i zemlju domaćina investicije uopšte. Kod takvog stanja stvari, pitanje koje se nameće jeste da li je u pitanju nov fenomen, ili je, pak, u pitanju već viđeni fenomen Većina autora se slaže da akvizicije poljoprivrednog zemljišta imaju dugu istoriju. Predmet rada je prikaz i analiza istorijskog razvoja fenomena akvizicija poljoprivrednog zemljišta, od njegovih početaka koji se vezuje za rani XVII vek, do modernih akvizicija poljoprivrednog zemljišta. Rezultati istraživanja su značajni budući da nam omogućavaju da sagledamo kroz vreme mnogostruki uticaj koji su akvizicije poljoprivrednog zemljišta imale (i koji imaju i dalje) na socijalni, ekonomski, politički i pravni razvoj na nacionalnom i internacionalnom nivou.

NAPOMENA

Svi stručni tekstovi na ovom veb-sajtu zasnovani su na propisima koji važe na dan objavljivanja konkretnog teksta. Svi izneti stavovi predstavljaju tumačenje zakonskih odredbi od strane njenog autora i nisu obavezujući. Svi tekstovi imaju isključivo informativni karakter. Informacije prikazane na ovom veb-sajtu nisu, ne mogu biti niti ih treba shvatiti kao pravni savet te ne mogu zameniti pravni savet koji može dati advokat nakon sagledavanja svih činjenica konkretnog slučaja.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pretraga

dr Ana Budak
dr Ana Budak

Vaš cilj je naš prioritet i koristimo se svim mogućim pravnim sredstvima kako bismo na najefikasniji način došli do željenog rezultata.

Imate pravno pitanje ?

Ne dopustite da Vas pravni problemi muče – kontaktirajte nas odmah!

Pozovite nas

+381 69 137 19 82

Pišite nam

office@legis.rs

Pišite nam

ana.budak@legis.rs