Advokatska kancelarija dr Ana Budak Beograd

Tradicionalni izvori finansiranja Evropske unije

Tradicionalni izvori finansiranja Evropske unije

Evropska unija značajan deo svojih aktivnosti finansira iz tradicionalnih sopstvenih izvora finansiranja. Međutim, oni su volatilni i neizvesni, imajući u vidu trend liberalizacije trgovine prisutan poslednjih decenija. Ovim istraživanjem sagledane su tendencije promene njihovog značaja tokom vremena, kao i njihovi širi efekti po blagostanje različitih društvenih grupa unutar Evropske unije. Istraživanje je sprovedeno primenom istorijsko-pravnog metoda, konceptualne analize prava i ekonomske analize prava, koja se ogleda u primeni deskriptivno-statističkih i komparativno-statičkih metoda, čime su dobijeni rezultati koji ukazuju na suboptimalnost oslanjanja na tradicionalne izvore finansiranja. Rezultati istraživanja impliciraju potrebu za iznalaženjem alternativnih izvora finansiranja Evropske unije.

Pogledajte ceo tekst.

NAPOMENA

Svi stručni tekstovi na ovom veb-sajtu zasnovani su na propisima koji važe na dan objavljivanja konkretnog teksta. Svi izneti stavovi predstavljaju tumačenje zakonskih odredbi od strane njenog autora i nisu obavezujući. Svi tekstovi imaju isključivo informativni karakter. Informacije prikazane na ovom veb-sajtu nisu, ne mogu biti niti ih treba shvatiti kao pravni savet te ne mogu zameniti pravni savet koji može dati advokat nakon sagledavanja svih činjenica konkretnog slučaja.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pretraga

dr Ana Budak
dr Ana Budak

Vaš cilj je naš prioritet i koristimo se svim mogućim pravnim sredstvima kako bismo na najefikasniji način došli do željenog rezultata.

Imate pravno pitanje ?

Ne dopustite da Vas pravni problemi muče – kontaktirajte nas odmah!

Pozovite nas

+381 69 137 19 82

Pišite nam

office@legis.rs

Pišite nam

ana.budak@legis.rs