Advokatska kancelarija dr Ana Budak Beograd

Zajedničke politike Evropske unije

Zajedničke politike Evropske unije

U eri globalizacije zajedničke politike su važne jer pojedinačne države atomiziranim delovanjem ne mogu ostvariti toliki uticaj na geopolitičkom planu, kao i ekonomski uticaj na svetskom tržištu. U tom smislu zajedničke politike Evropske unije imaju značajnu ulogu s obzirom da se njima deifinišu pravila igre ove saradnje i osigurava efikasno funkcionisanje sistema gde veliki broj država članica u ključnim problemima istupa kao jedan entitet. Predmet ovog rada je geneza i trenutno stanje najznačajnijih zajedničkih politika Evropske unije. Zajedničke politike Evropske unije analizirane su primenom sistematskog pregleda literature, metoda analize sadržaja, metoda konceptualne analize prava, metoda sinteze, istorijskog metoda i metoda indukcije. Na osnovu ovih rezultata izvedeni su relevantni zaključci i predstavljene dalje mogućnosti za unapređenje zajedničkih politika Evropske unije.

Pogledajte ceo tekst.

NAPOMENA

Svi stručni tekstovi na ovom veb-sajtu zasnovani su na propisima koji važe na dan objavljivanja konkretnog teksta. Svi izneti stavovi predstavljaju tumačenje zakonskih odredbi od strane njenog autora i nisu obavezujući. Svi tekstovi imaju isključivo informativni karakter. Informacije prikazane na ovom veb-sajtu nisu, ne mogu biti niti ih treba shvatiti kao pravni savet te ne mogu zameniti pravni savet koji može dati advokat nakon sagledavanja svih činjenica konkretnog slučaja.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pretraga

Picture of dr Ana Budak
dr Ana Budak

Vaš cilj je naš prioritet i koristimo se svim mogućim pravnim sredstvima kako bismo na najefikasniji način došli do željenog rezultata.

Imate pravno pitanje ?

Ne dopustite da Vas pravni problemi muče – kontaktirajte nas odmah!

Pozovite nas

+381 69 137 19 82

Pišite nam

office@legis.rs

Pišite nam

ana.budak@legis.rs